- Katılım
- 4 May 2020
- Mesajlar
- 8,747
- Tepkime puanı
- 16,399
- Puanları
- 113
- Memleket
- Dünyada bir yerdeyim
Ekli dosyayı görüntüle 4039
Dışarıda yemelere doyamadığımız tavuk tantunileri kolay bir şekilde evlerinizde yapabilirsiniz. Bütçenize zarar vermeyecek ev yapımı tavuk tantunileri yapmak çok zamanınızı almayacak. Her aşamasında kendi emeğiniz olan bu tarifimi sizlerde mutlaka denemelisiniz.
Ara öğünlerinizde size eşlik edebilecek tavuk tantuni nasıl yapılır? merak ediyorsanız tarifime göz atmalısınız. Dilerseniz dürüm olarak dilerseniz de ekmeğinizin arasına koyarak tüketebilirsiniz. Tarifimi denemeyi ve defterinize eklemeyi unutmayın. Şimdiden afiyet olsun.
Tavuk Tantuni Yapımı Tarifi'nin Malzemeleri
Dışarıda yemelere doyamadığımız tavuk tantunileri kolay bir şekilde evlerinizde yapabilirsiniz. Bütçenize zarar vermeyecek ev yapımı tavuk tantunileri yapmak çok zamanınızı almayacak. Her aşamasında kendi emeğiniz olan bu tarifimi sizlerde mutlaka denemelisiniz.
Ara öğünlerinizde size eşlik edebilecek tavuk tantuni nasıl yapılır? merak ediyorsanız tarifime göz atmalısınız. Dilerseniz dürüm olarak dilerseniz de ekmeğinizin arasına koyarak tüketebilirsiniz. Tarifimi denemeyi ve defterinize eklemeyi unutmayın. Şimdiden afiyet olsun.
Tavuk Tantuni Yapımı Tarifi'nin Malzemeleri
- 1 paket tavuk göğsü (yaklaşık 500-600gram)
- Haşlamak için su
- Zeytinyağı
- Karabiber
- Kimyon
- Kırmızı toz biber ve ya pul biber(acı severler acı pul biber tercih edebilirler)
- Lavaş ekmeği(fırında yaptırdım)
- 2 adet kuru soğan
- 2-3 domates
- Maydanoz, Tuz
- Tavuk göğüs eti minik küpler halinde doğranır.
- Etler tencereye alınarak üstünü geçecek kadar su eklenip haşlanır.
- Etler haşlanırken soğanlar piyazlık doğranır.
- Tuz ve maydanoz ilave edilerek karıştırılır.
- Domatesler minik küpler halinde doğranıp tuzlanır.
- Haşlanan tavukların suyu süzülür.
- Tantuni tavası ısıtılıp 2 yemek kaşığı yağ eklenir.
- Yağa baharatlar eklenip karıştırılır. (Yağ ısınırken baharatları atmak tantuniyi lezzetlendiriyor)
- Porsiyonluk olarak haşlanmış tavuklar eklenip kavrulur.
- Lavaş tavadaki tavukların üstüne bastırılıp yağlanır.
- Lavaş serilip domates ve soğan yayılır.
- Üstüne tavuk konulur.
- Dürüm yapılıp servis edilir. Afiyet olsun.