- Katılım
- 31 Ocak 2021
- Mesajlar
- 3,153
- Tepkime puanı
- 14,487
- Puanları
- 113
- Burç
- Aslan
- Memleket
- Trabzon
- Cinsiyet
- Medeni Hal
- Takım
Öncelikle salata yapacağınız malzemelerin taze olması gerekir. Salata malzemelerinin çok iyi yıkanması gerekir. Toprakla temas eden malzemeler kullanılıyorsa gerekirse sirkeli suda 5-10 dakika bekletilir. Salata malzemelerinin mutlaka kuru olması gerekir, salata kurutucularında veya süzgeçlerde kuru hale getirilir.
Sos için zeytinyağı, tuz, sirke, limon suyu, portakal suyu, hardal, yoğurt, sarımsak, mayonez, nar ekşisi, karabiber, ketçap, bal gibi malzemeler kullanılabilir.
Salataya tuz en son aşamada ilave edilmelidir.
Salatada kullanacağınız zeytinyağı çok önemlidir, kaliteli ve sızma zeytinyağı kullanılmalıdır.
Sos için zeytinyağı, tuz, sirke, limon suyu, portakal suyu, hardal, yoğurt, sarımsak, mayonez, nar ekşisi, karabiber, ketçap, bal gibi malzemeler kullanılabilir.
Salataya tuz en son aşamada ilave edilmelidir.
Salatada kullanacağınız zeytinyağı çok önemlidir, kaliteli ve sızma zeytinyağı kullanılmalıdır.