Cepli Poğaça Tarifi'nin Malzemeleri
1 su bardağı süt
1 su bardağı ılık su
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 paket kuru maya
2 tatlı kaşığı (silme )şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un
Arası için;
Kaşar, domates, marul
Üzeri için;
Yumurta sarısı
Susam veya çörek otu
Cepli Poğaça Tarifi'nin Yapılışı
Un hariç diğer malzemeleri yoğurma kabına alalım. Unu kontrollü bi şekilde ilave edip ele yapışmayacak bi hamur elde ediyoruz.
Hamuru 45 dakika ılık bi ortamda dinlendirelim. Hamurdan cevizden biraz büyük parçalar koparıp açalım.
Sıvı yağ sürüp hamuru ikiye katlayalım. Katladığımız kısma tekrar sıvı yağ sürüp katlayalım. (Hamuru çok bastırmadan katlayalım)
Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizelim. Bütün hamuru bu şekilde yapalım.
Üzerine yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirelim.
Fırından çıkan poğaçalarımızın şekli kat kat oluyor.
Ilıdıktan sonra, elimizle hafif bu katları açıp arasına kaşar, marul, domates ve salatalık yerleştirip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.